Thajské ostrovy

Thajsko vám nabízí mnohé krásné ostrovy, na kterých můžete strávit svou dovolenou. Který je zaručeně ten nejlepší pro vás? To se nedá přesně říct, ale pojďme si alespoň některé z těch nejoblíbenějších představit.

Ko Samet

Ko Samet je oblíbeným ostrovem, na který směřuje mnoho turistů. Je ve tvaru T a rozkládá se na ploše 6 x 1,5 km. Jeho vzdálenost od pobřeží činí 7 km.

Jistě si i vy zamilujete nádherné bílé pláže obklopené palmami. Oblíbené jsou především pláže „White Sand Beach“ a „Diamond Beach“.

Vyjeďte si sem, především hledáte-li klidné místo pro váš odpočinek. Nenajdete tu žádné divoké diskotéky a noční život tu celkově není příliš bouřlivý.

Máte-li rádi vodní sporty, jste na správném místě. Ko Samet je vyhledávaným potápěčským centrem. Kromě toho se tu můžete věnovat surfingu, zapůjčit si vodní skútr atd.

Ko Chang

Ko Chang je druhým největším ostrovem Thajska. Rozkládá se na ploše 400 km2 a sousedí s Kambodžou. Jde o oblíbený ostrov, který vám nabízí nádhernou a nespoutanou tropickou džungli. Samozřejmě i zde najdete pěkné pláže. Ostrov je celkově hornatý a najdete tu řadu vodopádů. Zkrátka tento „Sloní ostrov“ (v překladu) má nádherné scenérie a ne nadarmo má status přírodní rezervace. Překrásný je i zdejší podmořský svět. Ko Chang je určen spíše těm, kteří vyhledávají klidnější místo pro svou dovolenou.

Ko Phangan

Ostrov Ko Phangan leží v Siamském zálivu. Najdete tu pěkné klidné pláže i krásnou nedotčenou přírodu. I toto místo je oblíbenou potápěčskou lokalitou. Ostrov oceníte, především pokud máte rádi spíše klidnější dovolenou. Jediným větším vyrušením z klidu jsou zdejší plážové večírky. Proslulé jsou hlavně ty na pláži Hat Rin.  Na Ko Phangan také najdete zajímavý jeskynní chrám Khao Tham.

Ko Samui

Ko Samui je třetím největším thajským ostrovem a představuje skutečný ráj na zemi. Najdete ho v jižní části Siamského zálivu nedaleko Malajského poloostrova. I zde je téměř nedotčená příroda, která bude pastvou pro vaše oči.

A čím se kochat na ostrově, přestane-li vás bavit lenošení na pláži? Oblíbeným turistickým cílem je opičí háj, zdejší sladkovodní jezero, vodopád Hin Lad, mořský národní park Ang Thong atd.

Oblíbeným turistickým letoviskem na ostrově je Chaweng. Najdete tu vše, co patří ke standardu turistických služeb – hotely, restaurace, bary…Máte-li rádi skutečný luxus a jste-li ochotní sáhnout hlouběji do kapsy, navštivte středisko Bophut Beach. Dalším letoviskem je např. Lamai.

Phi Phi

Nádherné je také thajské souostroví Phi Phi v Andamanském moři. Souostroví leží dvě hodiny plavby od ostrova Phuket. Phi Phi se skládá ze šesti ostrovů, z čehož je obydlený pouze jeden.

Ostrov je oblíbenou potápěčskou lokalitou. Samozřejmostí jsou i pěkné pláže a nádherná příroda.

Pro zajímavost: Na tomto souostroví byl točený film „Pláž“ s Leonardem Di Capriem.

Ostrovů, které můžete v Thajsku navštívit, je mnohem více. Vyberte si takový, který vám splní vaše sny o ideální dovolené…

V kategorii: Cestování Tags: ,

Mohlo by Vás zajímat:

Chorvatsko pro milovníky kultury a památek Chorvatsko pro milovníky kultury a památek
Přírodní krásy Chorvatska Přírodní krásy Chorvatska
Praktické informace o Maledivách Praktické informace o Maledivách
Nakupování a suvenýry z Malediv Nakupování a suvenýry z Malediv
© ExtraŽivot.cz. Všechna práva vyhrazena. Šíření jakéhokoliv obsahu bez povolení je zakázáno. XHTML / CSS Valid.
Design Theme Junkie.