Jak vybrat správnou náplň do tiskárny?

Máte domácí tiskárnu a tisknete na ní? Pokud ano, je čas od času nutné vyměnit její náplň. Jak na to? Nejlépe podle návodu. Nejprve je ale nutné danou náplň zakoupit. A jak vybrat tu pravou? Podívejte se. Nejprve je třeba vědět, zda máte tiskárnu inkoustovou, nebo laserovou. Pokud jde o první možnost, nabízíme cartridge. Pokud o druhou, jsou to tonery. Dále je dobré zjistit si konkrétní typ tiskárny, což zjistíte třeba z jejího štítku, stejně jako to můžete zjistit i na faktuře.

Originální, nebo alternativní?

Otázka, která s výběrem přímo souvisí. Na trhu existují dvě tyto hlavní možnosti. První z nich je spojena přímo se značkou daného výrobce, od kterého máte tiskárnu. Jsou to třeba originální tonery HP. Druhý typ už s konkrétní značkou spojený není, jelikož danou náplň vyrábějí externí firmy, buď se svým logem, nebo zcela bez něho. Mnoho lidí dnes volí spíše možnost číslo dvě. Důvodů je několik a ty nejvýraznější jsou tyto:

  • Výrazně nižší cena
  • Srovnatelná kvalita tisku
  • Možnosti vyšších kapacit náplní

Samozřejmě konkrétní volba je vždy na vás. S kompatibilitou by dnes neměl být absolutně žádný problém a současné tiskárny si poradí s oběma zmíněnými i dostupnými možnostmi.

Vyberte správný typ

Jste v segmentu, který potřebujete? Pokud ano, už zbývá jenom poslední krok, kterým je výběr správného typu. Zde se vraťme k označené vaší tiskárny, která vám k tomu pomůže. Dnes už není problém zadat její název do hledání a přesně zjistíte, co je pro ni určeno. Mluvíme logicky o nákupu online, což má i další výhodu. Kromě jednoduchosti zde můžete pořídit i nejlevnější tonery Samsung, nebo tonery i cartridge jakékoliv jiné značky. Proč hledět i na cenu? Jelikož výrazně snížíte náklady na samotný tisk, což může být i v běžných domácnostech poměrně důležité. Ve firmách je to dokonce jedno s kritérií samotného výběru.

V kategorii: Počítač

Mohlo by Vás zajímat:

Zjistěte, kdy slaví svátek různá jména Zjistěte, kdy slaví svátek různá jména
Jak vybrat příslušenství pro domovní čistírnu? Jak vybrat příslušenství pro domovní čistírnu?
Jak vybrat stan pro pěší toulky přírodou Jak vybrat stan pro pěší toulky přírodou
Zdravé ryby v jezírku? Základem je prevence Zdravé ryby v jezírku? Základem je prevence
© ExtraŽivot.cz. Všechna práva vyhrazena. Šíření jakéhokoliv obsahu bez povolení je zakázáno. XHTML / CSS Valid.
Design Theme Junkie.