Dbejte na požární ochranu!

V každé společnosti by se zaměstnanci měli vždy nejdříve dozvědět o bezpečnosti práce, tedy o BOZP, a také o požární ochraně (PO). Je však zarážející zjištění, že i když se v České republice vyskytuje zhruba tři miliony podnikatelských subjektů, pouze šedesát procent je si vědomo toho, co to vlastně BOZP a PO je. Čtyřicet procent nemá absolutně ponětí o těchto povinných věděních, o kterých musí zaměstnance informovat.

Co se týče požární ochrany a požární bezpečnosti – výrobky, které vyrábíte v podniku nebo s nimiž přicházíte do styku, musí být podle norem. Konkrétně normy požární ochrany se vztahují na vlastnosti materiálů a výrobků, které se používají hlavně na drážních vozidlech. Podle těchto vlastností se následně třídí výrobky a materiály podle kategorií a stanovují se tak pro každou jednotlivou kategorii i různé úrovně nebezpečí. Pokud něco ve vašem podniku neprošlo laboratoří požární bezpečnosti, pak to napravte.

Co se v laboratořích požární bezpečnosti zjišťuje?

V těchto zařízeních se zjišťují a následně také vyhodnocují reakce výrobků na oheň, popřípadě se zkoumá a vyhodnocuje reakce materiálů na oheň. Následně se provádí klasifikace materiálu – samozřejmě vše podle daných norem.

Na kterou společnost se obrátit?

Těmito zkouškami a dalšími jinými podobnými testy se zabývá v současné době společnost CZ testing, která vždy zaručí, že výrobky a jiné další zkoumané věci jsou podle stanovených norem. Jejich laboratoře však nejsou jenom pro požární bezpečnost, ale také provádějí i fyzikálně-chemické zkoušky, dále také statistické a dynamické zkoušky a v neposlední řadí i spolehlivost zkoušek jako takovou. Pro své klienty navíc nabízí i odborné a individuální konzultace, které se týkají zkoušení, zpracování odborných stanovisek a konečnou interpretaci výsledků. Mimo to však poskytují i vzdělávací lekce či pořádají na podobná témata odborná školení.

V kategorii: Domácnost

Mohlo by Vás zajímat:

Zjistěte, kdy slaví svátek různá jména Zjistěte, kdy slaví svátek různá jména
Jak vybrat příslušenství pro domovní čistírnu? Jak vybrat příslušenství pro domovní čistírnu?
Jak vybrat stan pro pěší toulky přírodou Jak vybrat stan pro pěší toulky přírodou
Zdravé ryby v jezírku? Základem je prevence Zdravé ryby v jezírku? Základem je prevence
© ExtraŽivot.cz. Všechna práva vyhrazena. Šíření jakéhokoliv obsahu bez povolení je zakázáno. XHTML / CSS Valid.
Design Theme Junkie.